Targi DZIEDZICTWO 2016

Od 5 października trwa najważniejsze w Polsce spotkanie branży konserwatorskiej oraz profesjonalistów działających na rzecz ochrony dorobku narodowego. 4. Targi Konserwacji i Restauracji Zabytków oraz Ochrony, Wyposażenia Archiwów, Muzeów i Bibliotek DZIEDZICTWO potrwają do 7 października. Targi odbywają się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Targi Dziedzictwo to wydarzenie, które integruje konserwatorów, archiwistów, muzealników i bibliotekarzy, a także wszystkich przedstawicieli organizacji i instytucji zaangażowanych w proces ochrony i konserwacji zabytków oraz digitalizacji zbiorów. Przy tej okazji spotykają się również reprezentanci władz państwowych, wojska i kościoła, a łączy ich wspólny cel, jakim jest dbanie o spuściznę narodu. Właśnie na targach mają oni możliwość zapoznania się z ofertą
wystawców oraz skorzystania z bogatego programu wydarzeń towarzyszących.

Więcej na: www.targidziedzictwo.pl

PK

Oryginał skanowania 2D obrazu na płótnie to wysokiej jakości TIFF (tutaj znacznie zmniejszony do JPEG)

wirtualna wycieczka po Muzeum Architektury we Wrocławiu